Gece Uyurken Kıvırcık Saçları Korumanın Yolları

Gece Uyurken Kıvırcık Saçları Korumanın Yolları

Yaşasın! Kıvırcık Kız Metoduna başladın, sülfatsız şampuanını, silikonsuz bakım kremini ve belkide vigonu ve Denman kıvırcık saç fırçanı bile aldın. Sağlıklı kıvırcıklar için bunca emek harcamaya başlamışken şimdi de uyurken saten ürünler kullanmam gerekiyor mu diye düşünüyorsun. Her zamanki gibi cevap senin yaşam tarzına ve saç tipine bağlı!

Saten nedir?

En büyük yanlış anlaşılmalardan birisi satenin bir malzeme sanılmasıdır. Aslında saten bir dokuma tekniğidir ve her saten aynı değildir ve saten bir çok farklı materyalden üretilebilir, pamuk, ipek ya da polyester gibi. Bu yüzden internetten pamuk saten yastık kılıfı alırken dikkat edin (ben kötü tecrübe ile öğrendim😜)! Pamuk saten mattır ve kaygan değildir (Kıvırcık saç için saten yastık kılıfının bütün özelliği saçınızın kumaş üzerinde takılmadan kaymasıdır).

Doğru materyal seçiminin yanı sıra ağırlığı da önemlidir. Saten, gecelik elbiselerde tercih edilen tipi gibi çok ağır olabilir, fakat inanılmaz ince de olabilir ve o zaman çok akışkandır ve rahat hareket eder. Ben bulabildiğim en ince ve likralı sateni kullanıyorum, bu özellikle gece uyurken takılan boneler için çok önemli. Saçınızın nefes almasını sağlıyor ve likranın verdiği hafif esneklik çıkarıp takarken rahatlık sağlıyor.

Saten Nedir?

Saten bone ve saten yastık kılıfını aynı zamanda mı kullanmalıyım?

Uyurken bone saçınızdan çıkarsa diye en garanti yöntem ikisini aynı zamanda kullanmak olabilir. Fakat çoğu zaman için ikisi birden gerekli değildir. Genelde kıvırcık kız topluluklarında tercih edilen, saten yastık kılıfı ile birlikte saten toka kullanmaktir (aşağıdaki ananas saç stiline bakınız). Fakat bu insandan insana fark edebilir! Ne kadar koruma gerektiği saç hedefleriniz ve saç dokunuz ile ilgilidir. Eğer ananas saç metodunu kullanmayı seçerseniz topuzunuzu önde yaptığınızdan emin olun, bu sayede uyurken sağa sola döndüğünüzde saçınız altta kalmaz ve korunmuş olur.

Ananas Stili Saç Toplama

Boneler en çok kimler içindir?

Ne kadar daha çok kıvırcık, kalın, kuru ve elektriklenmiş saçınız var ise o kadar daha çok boneye ihtiyaç vardır. Eğer saçınız yağlı ise ve hergün yıkamak zorundaysanız bone biraz aşırıya kaçmak gibi olabilir. Bonelerin en önemli iki amacı 1) nem tutmak ve kırılmayı önlemek 2) uzun zaman ve sabır gerektiren saç stillerini korumak için. Eğer saçınız kuru değil ise ve stilini bir kaç gün koruyabiliyor ise boneye ihtiyacınız yoktur, kırılma ve düğümlenmeyi önlemek için size yastık kılıfı yeterli olacaktır.

Boneler tarihte zenci kadınlar tarafından saçlarını ve saç stillerini korumak için kullanılmıştır. Bukleler ne kadar sıkı ise, doğal saç derisi yağının saç üzerinden aşağıya doğru hareket etmesi o kadar zordur bu sebeple saç telleri kuru kalır. Kuru saç daha kolay kırılır, bu yüzden ekstra kıvırcık saçların uzunluğunu korumak zorlaşır. Zenci kadınların kullandığı koruma amaçlı saç stillerini yapmak bazen saatler alır ve boneler bu saç stillerin bozulmasına ve elektriklenmesine karşı korur.

Saten Boneler

Bonelerin diğer kullanımları…

Ben yoga yaparken bone kullanmayı çok seviyorum. Lastik yoga matları saçımız için çok sert. Büyük ihtimalle toplu bir derste kullanmam fakat evde yaparken kesinlikle kullanıyorum! Bazen kanepede televizyon izlerken bonemi takıyorum, yastıkların kumaşı çok sert ve eğer misafir yoksa bone kullanıyorum. Kısacası etrafımda kimse yokken saçımı korumak istediğimde bone kullanmak için iyi bir zamandır 😉.

Eğer saten bone veya diğer saç aksesuarları satın almak istiyorsanız bone, yastık kılıfı, bandanalar ve tokalar sattığım sayfamı ziyaret edebilirsiniz - hepsi kıvırcık saçları korumak için saten ürünlerdir! Bu sayfada hikayemi ve Türkiye’de bu ürünleri nasıl üretmeye başladığımı okuyabilirsiniz. Stok her hafta yenileniyor, bu yüzden yeni renkler ve stiller için takipte kalın! Ürünler hakkında sorularınız var ise Instagram sayfamdan bana ulaşabilirsiniz.

Yazar: Nichole Neary (@kivircik_kizlar_gelsin)

Bloga dön